Værtsfamilier

2016-louise-gives-a-guided-tour

 

Hver sommer afholdes Humanity in Actions traditionsrige Sommerakademi for 25 universitetsstuderende (såkaldte Fellows) i alderen 18-30 år. I 2019 afholdes Sommerakademiet fra den 7. juni til 4. juli.

Et af Sommerakademiets vigtigste formål er at åbne døren for de studerende og give dem muligheden for at opbygge personlige relationer i løbet af deres ophold i Danmark. Det er derfor en central del af vores Sommerakademi at tilbyde de 14 udenlandske universitetsstuderende en værtsfamilie under Sommerakademiet.

At bo hos en værtsfamilie kan give den enkelte studerende et indblik i det danske samfund og den enkelte families hverdag. Det giver ligeledes den studerende en “familie” og et samtalerum, hvor dagens inspirerende oplevelser kan blive delt. Samtidig oplever vi ofte, at værtsfamilien får utrolig meget ud af at udveksle oplevelser og erfaringer med en ung studerende, der brænder for at skabe forandringer i samfund verden over.

Det kan du forvente dig som vært

Som værtsfamilie for en Humanity in Action Fellow får I et globalt perspektiv på hverdage og en adgang til et internationalt netværk af ambitiøse og samfundsengagerede unge. Det er den oplagte mulighed for familier med unge, der går med et ønske om at sætte et aftryk på deres samfund – både hjemme og ude.

Vores Fellows er nogle af de dygtigste universitetsstuderende fra deres lande, med brændende samfundsengagement, globalt udsyn, og en vilje og evne til at gøre ord til handling. De kommer til København for at deltage i Humanity in Action Sommerakademi, der på verdensplan har uddannet over 1700 studerende i menneskerettigheder og minoriteters vilkår. Årets Fellows kommer fra henholdsvis USA, Bosnien, Tyskland, Grækenland og Frankrig, læser på universitetet, og er mellem 20 – 30 år gamle.

Til dagligt vil den studerende ikke være meget ”hjemme”, idet programmet starter ca. kl. 9-10 om formiddagen og først slutter mellem kl. 17 og 18 om aftenen. Nogle aftener vil der også være obligatorisk deltagelse i arrangementer, og derfor først komme senere hjem. Det vil sige, at du som vært ikke behøver at gøre det helt store, men bare at der er mulighed for at spise morgenmad og/eller aftensmad sammen og lave noget i weekenderne sammen med din gæst.

Kender du nogen som vil huse en studerende?

Du er meget velkommen til at dele denne besked, hvis du kender nogen, der kunne være interesseret i at huse en eller flere af vores internationale studerende. Vi håber, at du også selv har lyst til at være vært. Det er en uvurderlig hjælp til vores årlige Sommerakademi, som ellers ikke ville kunne finde sted, og så er det samtidig en stor oplevelse for vores studerende at bo blandt danskere.

Citat fra værtsfamilie

“Vi er en familie på 5 med 2 drenge på henholdsvis 11 og 13 og en pige på 16. De sidste par år har vi haft unge studerende fra Humanity in Action boende med stor succes. Det sætter et almindeligt familieliv i perspektiv at høre, hvordan andre unge er vokset op og det tilfører altid noget godt når der er et andet sprog involveret. Som værtsfamilie er det også inspirerende at lære unge engagerede mennesker at kende og følge med i Humanity in Actions programmer. Det bidrager med en ekstra dimension i årets lyseste måned for alle børn såvel som voksne.”

– Caroline Melchior, vært i 2016.

Er du interesseret?

Du er meget velkommen til at skrive til os med spørgsmål på denmark@humanityinaction.org eller ringe 26277501