Værtsfamilier

2016-louise-gives-a-guided-tour

Hver sommer afholdes Humanity in Actions traditionsrige Sommerakademi for 24 universitetsstuderende (såkaldte Fellows) i alderen 18-28 år.

Et af Sommerakademiets vigtigste formål er at åbne døren ind til fremmede kulturer, ideer og perspektiver. Det er derfor en central del af vores Sommerakademi at tilbyde de 14 udenlandske universitetsstuderende en værtsfamilie, som de kan bo hos under det 3 1/2 uger lange forløb.

Indlogeringen hos en værtsfamilie giver den enkelte studerende et unikt indblik i det danske samfund, hvordan det er/kan være anderledes end det, de selv kommer fra. Det giver ligeledes deltageren en “familie” som de kan reflektere med og diskutere de mange input og den viden de får i løbet af Sommerakademiet. Endelig oplever vi meget ofte, at værtsfamilien herunder særligt deres børn og unge får utrolig meget ud af at møde en så engageret, målbevidst og fremmed ung person. Det er en fantastisk kulturudveksling for alle parter og kan være meget inspirerende og engagerende.

Det kan du forvente dig som vært

Som værtsfamilie for en Humanity in Action Fellow får I et globalt perspektiv på hverdagen, adgang til et internationalt netværk af ambitiøse unge og professionelle, og en ven for livet. Det er den oplagte mulighed for familie med unge, der går med et ønske om at sætte et aftryk på deres samfund – både hjemme og ude.

Vores Fellows er nogle af de dygtigste universitetsstuderende fra deres lande, med brændende samfundsengagement, globalt udsyn, og en vilje og evne til at gøre ord til handling. De kommer til København for at deltage i Humanity in Action Sommerakademi, der på verdensplan har uddannet over 1700 studerende i menneskerettigheder og minoriteters vilkår.  Årets Fellows kommer fra henholdsvis USA, Bosnien, Tyskland, Grækenland og Frankrig, læser på universitetet, og er mellem 20 – 28 år gamle.

Til dagligt vil den studerende ikke være meget ”hjemme”, idet programmet starter ca. kl. 9-10 om formiddagen og først slutter mellem kl. 17 og 18 om aftenen. Nogle aftener vil der også være obligatorisk deltagelse i arrangementer, og derfor først komme senere hjem. Det vil sige, at du som vært ikke behøver, at gøre det helt store, men bare at der er mulighed for at spise morgenmad og/eller aftensmad sammen og lave noget i weekenderne sammen med med din gæst.

Kender du nogen som vil huse en studerende?

Du er meget velkommen til at dele denne besked, hvis du kender nogen, der kunne være interesseret i at huse en eller flere af vores internationale studerende. Vi håber, at du også selv har lyst til at være vært. Det er en uvurderlig hjælp til vores årlige Sommerakademi, som ellers ikke ville kunne finde sted, og så er det samtidig en stor oplevelse for vores studerende at bo blandt danskere.

Tidligere værtsfamilier

“Vi er en familie på 5 med 2 drenge på henholdsvis 11 og 13 og en pige på 16. De sidste par år har vi haft unge studerende fra Humanity in Action boende med stor succes. Det sætter et almindeligt familieliv i perspektiv at høre, hvordan andre unge er vokset op og det tilfører altid noget godt når der er et andet sprog involveret. Som værtsfamilie er det også inspirerende at lære unge engagerede mennesker at kende og følge med i Humanity in Action’s programmer. Det bidrager med en ekstra dimension i årets lyseste måned for alle børn såvel som voksne.”

– Caroline Melchior, vært i 2016.

Er du interesseret?

Du er meget velkommen til at skrive til os med spørgsmål på denmark@humanityinaction.org eller ringe 30 24 97 76.