Publikationer

Humanity in Action har over årene udgivet forskellige bøger og antologier, som kan bruges både i undervisning og i din favorit stol hjemme.

Publikationer:

Gender & Identity in the Global South (2015)

I denne booklet får du adgang til spændende artikler om køn og identitet i det globale syd. Artikelsamlingen består af meget forskellige artikler fra internationale definationer og forståelser af hvad LGBTQ er. Endelig er der artikler skrevet specifikt til projektet Køn & Identitet i det Globale Syd af blandt andre Marianne Møllmann og Steven Jensen. Endeligt er der case raportering fra de tre udvalgte lande somKøn & Identitet i det Globale Syd satte fokus på.

Du kan læse og downloade artikelsamlingen her

Projektet og artikelsamlingen er blandt andet støtte af Danida’s oplysningsbevilling.

Oktober ’43 (2013)

I denne kæmpe kildesamling  får du ikke alene kilder fra aktionen i oktober 1943, men også om det politiske forspil og med de involveredes egne eftertanker. Kildesamlingen er en unik samling som fremstiller en af de mest begivenhedsrige og betydningsfulde måneder i dansk besættelseshistorie. Kildesamlingen fungerer rigtig godt i forbindelse med undervisning sammen med undervisningshjemmesiden: www.oktober1943.dk

Kildesamlingen kan bestilles hos din boghandler. Forfatter er Anders Jerichow. Den er udgivet af HIA DK i kommission hos Syddansk Universitetsforlag. Denne 692 store bog kan rekvireres for blot 250 kr. Kildesamlingen er udgivet på dansk.

ISBN:

Holocaust og civilsamfundets reaktion (2013)

Denne internationale antologi består af 12 vigtige essays om det civile samfunds reaktion på holocaust i Danmark, Tyskland, Polen, Frankrig, Holland, Sverige, Norge, Finland, Bulgarien og USA. I redaktionen er PhD og forskningsleder ved Dansk Institut for Internationale Studier afdeling for Holocaust og Folkedrab samt HIA DKs formand, Anders Jerichow.

Antologien kan bestilles hos din boghandler. Den er udgivet af Syddansk Universitetsforlag og kan købes blot 248 kr. Antologien er udgivet på dansk og på Engelsk.

ISBN:

Youth For democracy (2011) 

Denne antologi indeholder essays fra eksperter og praktikere i kølvandet på det arabiske forår. Der diskuteres,  hvordan unge og ikke voldelig modstand kan spille en helt afgørende rolle i kampen for demokrati verden over. Blandt bidragyderne findes Steve Crawshaw fra Amnesty International, Srdja Popovic med andre fra Center for Applied Nonviolent Actions and Strategies, Dorothea Smith og Dahlia Hassanien fra International Labour Organisation, Lars Engberg Pedersen Dansk Institut for Internationale Studier.

Antologien ligger til gratis download på HIA’s hjemmeside eller kan rekvieres ved at kontakte HIA’s danske kontor, antologien er udgivet på engelsk.

ISBN:

Download antologien

Reflections on the Holocaust (2011)

Denne antologi er skrevet af Senior Fellows hos HIA og andre. Hvert essay reflekterer over hvorfor det er nødvendigt at forsøge at forstå og undervise Holocaust. Derudover diskuterer den moralske og etiske spørgsmål som ansvar, ”bystander”, forbryder og offer ved Holocaust og andre folkedrab.

Antologien kan rekvieres ved at kontakte HIA’s danske kontor, antologien er udgivet på engelsk.

ISBN: