Værtsfamilier

2016-louise-gives-a-guided-tour

Hver sommer afholdes Humanity in Actions traditionsrige Sommerakademi for 24 universitetsstuderende i alderen 18-28 år. I 2017 afholdes Sommerakademiet fra den 26. maj til 22. juni.

Et af Sommerakademiets vigtigste formål er at åbne døren ind til fremmede kulturer, ideer og perspektiver. Det er derfor en central del af vores Sommerakademi at tilbyde de 14 udenlandske universitetsstuderende en værtsfamilie, som de kan bo hos under det 3 uger lange forløb.

Indlogeringen hos en værtsfamilie giver den enkelte studerende et unikt indblik i det danske samfund, hvordan det er/kan være anderledes end det, de selv kommer og det giver deltageren en “familie” som de kan reflektere med og diskutere de mange input og den viden de får i løbet af Sommerakademiet. Endelig oplever vi meget ofte, at værtsfamilien herunder særligt deres børn og unge får utrolig meget ud af at møde et så engageret, målbevidst og fremmed ung person. Det er en fantastisk kulturudveksling for alle parter og kan være meget inspirerende og engagerende.

Det kan du forvente dig som vært

Vi vil have studerende fra Bosnien, Frankrig, Grækenland, Tyskland og USA.  Vi forsøger såvidt muligt at imødekomme værters præference om køn og nationalitet af deres gæst.

Til daglig er den studerende ikke være meget ”hjemme”, idet programmet starter ca. kl. 9-10 om formiddagen og først slutter mellem kl. 17 og 18 om aftenen. Nogle aftener vil der også være obligatorisk deltagelse i arrangementer, og derfor først komme senere hjem. Det vil sige, at du som vært ikke behøver, at gøre det helt store; men der er muligheder for at spise morgenmad og/eller aftensmad sammen og lave noget i weekenderne med din gæst.

sf4Kender du nogen som vil huse en studerende?

Du er meget velkommen til at dele denne besked, hvis du kender nogen, der kunne være interesseret i at huse en eller flere af vore internationale  studerende. Vi håber, at du også selv har lyst til at være  vært. Det er en  uvurderlig hjælp til vores Sommerakademi, som ellers  ikke vil kunne  finde sted, og så er det samtidig en stor oplevelse for vores studerende at bo blandt danskere.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Du er meget velkommen til at skrive til os, hvis du har spørgsmål eller gerne vil tilmelde dig vores værtsprogram på: denmark@humanityinaction.org