Historie

Humanity in Action Danmark blev grundlagt som forening i 2003 men har arrangeret transatlantiske uddannelsesprogrammer siden 1997. Disse programmer koncentrerede sig i starten om Holocausts historie og evakueringen af de danske jøder i oktober 1943. Programmerne var et produkt af samarbejdet mellem Herbert Pundik, tidligere chefredaktør for Politiken og tidligere formand for Humanity in Action Danmark, og Judith Goldstein, executive director for Humanity in Action. Programmerne har siden udviklet sig til det årlige Copenhagen Fellowship, også kaldet Sommerakademiet, som fokuserer mere bredt på menneskerettigheder og mindretalsbeskyttelse.

Ud over Sommerakademiet arrangerer Humanity in Action Danmark også konferencer, uddannelsesprogrammer og workshops for den bredere befolkning med fokus på menneskerettigheder og mindretal.

Humanity in Action Danmark har til formål at uddanne fremtidige ledere for at sikre, at menneskerettigheder forbliver et fokusområde i nationale, internationale og transatlantiske relationer.