Sommerakademier

Humanity in Action afholder sommerakademier (Fellowships) for universitetsstuderende i Danmark, Holland, Bosnien, Tyskland og USA. Sommerakademierne er intense og krævende tværfaglige programmer, hvor studerende fra både Europa og USA i fællesskab udforsker årsager til diskrimination, civilt ansvar og modstand, og minoritetsgruppers vilkår i samfundet.

Sommerakademiet udfordrer deltagerne til at nytænke komplekse spørgsmål vedrørende mangfoldighed i en historisk og nutidig sammenhæng, i samarbejde med akademikere, journalister, politikere, aktivister, organisationer, eksperter og ikke mindst hinanden. Gennem oplæg, workshops, debatter og udflugter fokuserer programmet på kollektiv erindring, identitet, udsatte befolkningsgrupper og demokratiets paradokser.

Sommerakademiet er gratis for alle deltagere, og giver adgang til et aktivt netværk af Senior Fellow alumni med mulighed for videre professionel og uddannelsesmæssig udvikling. På den internationale hjemmeside, kan du læse mere om de forskellige Sommerakademier.

Sommerakademiet i København 2019

Vejen til det inkluderende samfund 

Historie (2017), Politik (2018) og Kultur (2019)

Det Københavnske sommerakademi går i dybden med menneskerettigheder og minoritetsspørgsmål i det danske samfund. Emner som udviklingen af den danske velfærdsstat, dansk kulturhistorie og identitetsopfattelse, nationalisme samt debatter omkring etniske og religiøse minoriteter bliver undersøgt, udfordret og diskuteret.

Det Københavnske program finder sted i et af de, efter sigende, lykkeligste og  rigeste lande i verden med et egalitært og universelt sundheds-, uddannelse-, og velfærdssystem. Derved er forløbet et stærkt udgangspunkt for at undersøge udfordringer og spændinger i relationen mellem majoritet og minoritet i det særlige danske velfærdssamfund. Hvor inkluderende er Danmark som samfund, set fra forskellige perspektiver?

I 2019 fortsætter det Københavnske program arbejdet fra de forrige to år, under overskriften “Vejen til det inkluderende samfund”. Programmet vil gå til emnet inklusion og mangfoldighed i Danmark ud fra et kulturelt perspektiv med de mange fortolkninger og betydninger, som begrebet kultur tilbyder.

For et mere detaljeret indblik i sommerakademiets hidtidige indhold og form findes her programmerne for de Københavnske Sommerakademier 2017 og 2018.

De internationale sommerakademier

Danske studerende der har deltaget i sommerakademier i udlandet kommer tilbage, beriget med nye reflektioner, perspektiver og oplevelser. Vi har samlet nogle tidligere deltageres beskrivelser fra henholdsvis Detroit, Atlanta og Sarajevo, her.

Besøg den internationale hjemmeside for mere information om de internationale fellowships.